Med tydliga ambitioner om att förenkla säkerhetsarbetet och bidra till en tryggare vardag för fler har CRD Protection förnyat sin visuella profil med hjälp av den prisade designern Olof Rogbrant. Den uppdaterade profilen har nu implementerats i samband med lanseringen av bolagets nya hemsida.  

CRD Protection vill vara den självklara partnern för alla som vill ha smarta helhetslösningar inom säkerhet, vilket sker genom ett lösningsorienterat, professionellt och transparent arbetssätt som inte bara ökar tryggheten, utan även bidrar till en ökad lönsamhet och ger konkurrensfördelar.

För att tydliggöra detta har CRD Protection förnyat sin visuella profil i samarbete med den erfarne designern Olof Rogbrant, som bland annat har prisats med två Guldägg, ett silverägg och guld i Svenska Designpriset. Rogbrant, som även har arbetat med några av landets största varumärken och arbetar för den Umeåbaserade byrån Huxflux, förklarar att den nya grafiska profilen på ett tydligt sätt förstärker bilden av den innovativa kraften och de professionella lösningar som CRD Protection kan erbjuda.

– Det har varit fantastiskt roligt att arbeta med CRD och jag ser fram emot att följa bolagets resa framöver. Med den nya logotypen vill vi signalera trygghet och trovärdighet, och hur CRD kan vara den starka länken i ett samhälle som på flera sätt är sårbart. Därför var det också viktigt att få in lite mjukare former för att samtidigt kunna spegla den ödmjukhet och respekt som präglar CRD:s arbete, säger han.

Bland annat har typsnitt och färger uppdaterats och logotypen har fått ett nytt och modernt utseende. Allt detta implementeras nu, i början av november, i samband med att CRD Protection får en helt ny hemsida.

Del i en större satsning

Janis Krabu, vd på CRD Protection, förklarar att bolaget befinner sig i en intressant tillväxtfas, som har inneburit en rad satsningar för att möta upp mot marknadens efterfrågan och förväntningar.

– I takt med att vi får fler kunder, ökar vår närvaro i olika digitala medier och har gjort stora utvecklingsinsatser i vårt tjänsteerbjudande så är det en självklarhet att även uppdatera vår grafiska profil så att den går i linje med vad vi vill förmedla till omvärlden, säger han och fortsätter:

– I grunden är det en naturlig följd av vår bolagsstrategi om att göra säkerhetsarbetet enklare för våra kunder, vilket i sin tur bidrar till att vi kan uppfylla vårt kundlöfte om att skapa en tryggare vardag för fler.

Den nya hemsidan, som gjorts i samarbete med AS Webstudio, bygger på ett analys- och strategiarbete som inkluderar varumärkesplattform, grafisk profil och en uppdaterad tjänstedesign med nya paketeringar, erbjudanden och lösningar. Bland annat ska kunder inom kort kunna beställa flera av tjänsterna direkt på hemsidan och få dessa levererade i en säker kundportal.

Fler nya tjänster lanseras

En av CRD Protections nya tjänster, som också lanseras i samband med den nya hemsidan, är en heltäckande visselblåsartjänst som uppfyller kraven i den nya visselblåsarlagen och som innehåller alla delar som krävs för ett effektivt och toppmodernt system – från visselblåsarens rapportering till en färdig utredning. På det sättet kan kunder på ett smidigt sätt identifiera och hantera missförhållanden på arbetsplatsen för att minska riskerna för ekonomiska och varumärkesmässiga skador.

– Vid sidan av det operativa arbetet har vi under det senaste året arbetat målmedvetet och intensivt med vårt varumärke och utvecklingen av nya tjänster. Vi har kommit en bra bit på väg och är stolta över allt som har gjorts, men samtidigt nöjer vi oss inte med det här, utan vi fortsätter att hålla ett minst lika högt tempo för att kontinuerligt utveckla och förfina våra lösningar som skapar värden och gör skillnad för våra kunder, säger Janis Krabu.