CRD Protection AB fortsätter att växa. Som en del i satsningen på säkerhetsrelaterade konsulttjänster har företaget anställt Sven Björkland som senior säkerhetskonsult och affärsutvecklare.

– Det känns fantastiskt bra att kunna förstärka vårt redan starka team med Sven Björkland. Hans energi och mångåriga erfarenhet från media inom granskningar och avancerad research blir ett viktigt komplement inom vårt tjänsteerbjudande, samtidigt som han bidrar med viktig kompetens inom kommunikation och försäljning, säger Janis Krabu, vd på CRD Protection AB.

Företaget har sedan 2008 tillverkat egenutvecklade produkter inom segmentet avspärrnings- och skyddsutrustning, och har ett väl etablerat kontaktnät med referenskunder inom bland annat Försvarsmakter och Polismyndigheter, både nationellt och internationellt.

Parallellt med utvecklingen av CRD Protections produktportfölj har företaget noterat en ökad efterfrågan på konsulttjänster inom säkerhetsområdet och startade för knappt två år sedan ett nytt affärsområde med verksamhet inom bland annat fördjupade bakgrundskontroller, systematiskt säkerhetsarbete, utredningar och utbildningar.

– Vi har mer än fördubblat omsättningen inom vårt tjänsteerbjudande under hösten jämfört med samma period året innan och vi ser en fortsatt stor potential, inte minst tack vare att vi har en unik mix av spetskompetenser som gynnar våra kunder på ett sätt som är svårt att få någon annanstans. Vi har sedan tidigare medarbetare med erfarenheter från bland annat Polismyndigheten, Försvarsmakten och försäkringsbranschen, och med Sven Björkland blir vi en ännu mer attraktiv partner inom säkerhetskonsultområdet.

Sven Björkland kommer närmast från en tjänst som kommersiell redaktör på VK Media och har innan dess bland annat arbetat som granskande journalist, kriminalreporter och nyhetschef på Västerbottens-Kuriren. Han tillträdde sin tjänst på CRD Protection i januari 2021.

Läs även artikeln på Västerbottens-Kurirens hemsida