Utbildning

Hot och våld på arbetsplatsen – förebygg och hantera

Utbildningen Hot och Våld på arbetsplatsen – Förebygg och hantera syftar till att ge deltagarna kunskaper och färdigheter för att hantera hot och våld på arbetsplatsen.

Efter avslutad kurs skall deltagarna ha grundläggande kunskaper och färdigheter för att kunna förebygga och hantera hot och våld på arbetsplatsen. Kursen vänder sig i första hand till arbetsgivare och arbetstagare på företag och myndigheter, där kursen anpassas efter gruppens behov. Kursen ges med fördel på arbetsplatsen, då det taktiska innehållet på kursen med fördel innefattar genomgång av möjliga förändringar i arbetsmiljön och hur man med ofta små medel kan öka säkerheten på arbetsplatsen.

Kursen är i sig en form av mental förberedelse för att hantera hot och våld genom att deltagarna i en trygg och kontrollerad miljö ges möjlighet att öva sig i realistiska och relevanta scenarion, men kursen behandlar också mental förberedelse och omhändertagande i samband med hot- och våldssituationer.

Innehåll

  • Grundläggande konflikthanteringskunskaper: Teori och praktik kopplade till grundläggande och väl beprövade konflikthanteringsteorier.
  • Taktik: Grundläggande taktiska kunskaper i syfte att skapa en tryggare arbetsmiljö och goda förutsättningar för att förebygga hot och våld. Om möjligt genomförs också en analys av arbetsmiljön tillsammans med deltagarna, där målet är att hitta förbättringar i den fysiska miljön.
  • Juridik: grundläggande juridik kopplat till hot och våld, exempelvis ansvarsfrihetsgrunder och skydd för den enskilde.
  • Mental förberedelse: Introduktion till mental förberedelse på kort- och lång sikt samt efterarbete i samband med hot och våldssituationer.

Upplägg

Utbildningen genomförs under en heldag, alternativt halvdag, genom en blandning av praktiska och teoretiska inslag. Om möjligt genomförs kursen i beställarens egna lokaler. Vid önskemål finns även möjlighet att addera ett moment med självskydd som inkluderar enkla tekniker för att i händelse av hot och våld kunna försvara sig på ett adekvat sätt.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Priser

Pris från 1 500 kronor exkl moms per deltagare. Pris och upplägg anpassas utifrån längd på utbildningen och antal deltagare.

Kontakt

Janis Krabu

Email

janis.krabu@crdprotection.com

Mobil

+46 70 648 80 70

Kontor

+46 90 777 900

Andra har också läst

CRD Protection lanserar ny grafisk profil och hemsida

CRD Protection lanserar ny grafisk profil och hemsida

Med tydliga ambitioner om att förenkla säkerhetsarbetet och bidra till en tryggare vardag för fler har CRD Protection förnyat sin visuella profil med hjälp av den prisade designern Olof Rogbrant. Den uppdaterade profilen har nu implementerats i samband med lanseringen...

Kundcase: LF Norrbotten

Kundcase: LF Norrbotten

Varje år begås försäkringsbedrägerier för miljardtals kronor i Sverige, vilket riskerar att drabba ärliga kunder genom höjda premier. Försäkringsbranschen arbetar därför aktivt för att förebygga och utreda dessa ärenden – bland annat med hjälp av CRD Protection. –...

Kundcase: VK Media

Kundcase: VK Media

70 procent av journalisterna har utsatts för förolämpning och nästan var fjärde har hotats under de senaste tre åren, enligt en undersökning från Svenska journalistförbundet. VK Media, som driver flera nyhetsmedier i norra Sverige, ser allvarligt på situationen och...