Utbildning

Resesäkerhet – säkrare tjänsteresor utanför Sverige

Utbildningen vänder sig till alla som reser i tjänsten och syftar till att ge deltagarna grundläggande kunskaper och färdigheter i praktisk resesäkerhet. Efter avslutad utbildning ska deltagaren ha utvecklat sin förmåga att förbereda sig samt att göra enklare riskanalyser och handlingsplaner som ökar tryggheten och förutsättningarna för en säkrare resa.

Olyckor och kriser kan ske när som helst och i alla möjliga situationer, vilket ökar incitamenten för att vara förberedd och minska riskerna för den enskilda medarbetaren, oavsett om det handlar om politisk instabilitet, sjukdomsfall, terrordåd, olyckor eller andra incidenter som kan medföra allvarliga konsekvenser.

Vid önskemål kan utbildningen inkludera ytterligare moment, som exempelvis konflikthantering, PDV (pågående dödligt våld) och akutsjukvård.

 

Innehåll

  • Inhämtning av information.
  • Riskbedömning och enklare analyser.
  • Generella säkerhetsråd vid resor.
  • Stresshantering
  • Handlingsplanens viktigaste delar.
  • Workshop med praktiska övningar utifrån deltagarnas erfarenheter.

Upplägg

Utbildningen genomförs genom en blandning av praktiska och teoretiska inslag, där målsättningen är att anpassa innehållet efter deltagarnas egna erfarenheter och arbetssituation. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Priser

Pris från 1 500 kronor exkl moms per deltagare. Pris och upplägg anpassas utifrån längd på utbildningen och antal deltagare.

Andra har också läst

Köp av visselblåsarfunktion – den kompletta guiden

Köp av visselblåsarfunktion – den kompletta guiden

CRD:s specialister har samlat sina bästa råd i en fullmatad guide om vad ni bör tänka på när ni inför en visselblåsarfunktion som både ska vara effektiv, användarvänlig och anpassad efter den nya lagstiftningen. Fyll i formuläret nedan för att ta del av guiden! Guiden...

Varför ska man göra bakgrundskontroller?

Varför ska man göra bakgrundskontroller?

Frågan i rubriken besvaras enklast genom att titta på vilka risker det finns med att inte göra bakgrundskontroller vid anställningar och nya samarbeten med leverantörer.  De allra flesta medarbetarna är pålitliga och bidrar effektivt till att verksamheten når sina...

Test: Så väljer ni visselblåsarfunktion

Test: Så väljer ni visselblåsarfunktion

Alla vill ha en visselblåsartjänst som är trovärdig, effektiv och uppfyller lagstiftningen, men eftersom det finns många olika alternativ på marknaden finns det mycket att ta ställning till. Gör vårt test för att se vilket alternativ som passar er!  Vissa föredrar en...