Utbildning

Professionell medieträning

Utbildningen syftar till att ge deltagarna grundläggande kunskaper och färdigheter inom medieträning med utgångspunkt från journalisters arbetssätt och nyhetsdramaturgi. Efter avslutad kurs ska deltagarna känna sig trygga i intervjusituationer och ha utvecklat sin förmåga i att föra fram sitt budskap tryggt och trovärdigt i olika situationer.

Utbildningen leds av en erfaren journalist och anpassas efter deltagarnas specifika förutsättning. Kursen kan även genomföras som en fortsättning på utbildningen inom kriskommunikation.

Innehåll

  • Journalistiska principer och arbetsmetoder. Ger grundläggande kunskaper utifrån journalisters arbetssätt, etiska riktlinjer och nyhetsdramaturgi.
  • Grundregler för mediekontakter. Sådant du måste tänka på i alla kontakter med media – och sådant du ska undvika.
  • Före, under och efter en intervju. Konkreta tips där teori kopplas samman med praktiska och verksamsamhetsanpassade scenarion som inkluderar övningar framför kameran.
  • Presskonferenser, pressmeddelanden och talespersoner. Vikten av att ha en tydlig strategi för kommunikationen.

Upplägg

Utbildningen genomförs under en heldag, alternativt halvdag, genom en blandning av praktiska och teoretiska inslag, där målsättningen är att anpassa innehållet efter deltagarnas egna erfarenheter och arbetssituation.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Priser

Pris från 1 500 kronor exkl moms per deltagare. Pris och upplägg anpassas utifrån längd på utbildningen och antal deltagare.

Kontakt

Sven Björkland

Email

sven.bjorkland@crdprotection.com

Mobil

+46 70 330 27 98

Kontor

+46 90 777 900

Andra har också läst

CRD Protection lanserar ny grafisk profil och hemsida

CRD Protection lanserar ny grafisk profil och hemsida

Med tydliga ambitioner om att förenkla säkerhetsarbetet och bidra till en tryggare vardag för fler har CRD Protection förnyat sin visuella profil med hjälp av den prisade designern Olof Rogbrant. Den uppdaterade profilen har nu implementerats i samband med lanseringen...

Kundcase: LF Norrbotten

Kundcase: LF Norrbotten

Varje år begås försäkringsbedrägerier för miljardtals kronor i Sverige, vilket riskerar att drabba ärliga kunder genom höjda premier. Försäkringsbranschen arbetar därför aktivt för att förebygga och utreda dessa ärenden – bland annat med hjälp av CRD Protection. –...

Kundcase: VK Media

Kundcase: VK Media

70 procent av journalisterna har utsatts för förolämpning och nästan var fjärde har hotats under de senaste tre åren, enligt en undersökning från Svenska journalistförbundet. VK Media, som driver flera nyhetsmedier i norra Sverige, ser allvarligt på situationen och...