Utbildning

Interna utredningar

Kursen Interna utredningar vänder sig till företag med behov av att kunna genomföra självständiga utredningar kopplat till interna såväl som externa säkerhetshot riktade mot verksamheten.

Efter avslutad kurs skall deltagarna ha kunskaper för att självständigt kunna genomföra enklare utredningar av säkerhetshot i den egna verksamheten, samt grundläggande juridiska kunskaper vad gäller såväl utredning samt vanligt förekommande brottstyper och juridiska gränsdragningar, som exempelvis när ett ärende bör överlämnas till polis eller andra rättsvårdande myndigheter.

Kursen syftar ej till att ersätta brottsutredningar vilka genomförs av rättsvårdande myndigheter, utan syftar till att identifiera och utreda säkerhetshot mot den egna verksamheten innan brott kunnat konstateras.

Innehåll

  • Juridik. Grundläggande juridik kopplat till interna utredningar av säkerhetshot, exempelvis skydd av individuella rättigheter och lagring av personuppgifter.
  • Utredningsmetodik: Metodik kring insamling, bearbetning och redovisning av utredningsmaterial.
  • Analys: Analys av data i form av exempelvis transaktioner, säkerhetssamtal och motsvarande.
  • Fotodokumentation: Juridik kopplat till fotodokumentation samt praktiskt handhavande.
  • Samtalsmetodik: Grundläggande kunskap och färdigheter för genomförande av exempelvis säkerhetssamtal.

Upplägg

Utbildningen ges under en heldag, alternativt en halvdag, genom en blandning av praktiska och teoretiska inslag där målsättningen är att anpassa innehållet efter deltagarnas erfarenheter och arbetssituation.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. 

Priser

Pris från 1 500 kronor exkl moms per deltagare. Pris och upplägg anpassas utifrån längd på utbildningen och antal deltagare. 

 

Andra har också läst

Köp av visselblåsarfunktion – den kompletta guiden

Köp av visselblåsarfunktion – den kompletta guiden

CRD:s specialister har samlat sina bästa råd i en fullmatad guide om vad ni bör tänka på när ni inför en visselblåsarfunktion som både ska vara effektiv, användarvänlig och anpassad efter den nya lagstiftningen. Fyll i formuläret nedan för att ta del av guiden! Guiden...

Varför ska man göra bakgrundskontroller?

Varför ska man göra bakgrundskontroller?

Frågan i rubriken besvaras enklast genom att titta på vilka risker det finns med att inte göra bakgrundskontroller vid anställningar och nya samarbeten med leverantörer.  De allra flesta medarbetarna är pålitliga och bidrar effektivt till att verksamheten når sina...

Test: Så väljer ni visselblåsarfunktion

Test: Så väljer ni visselblåsarfunktion

Alla vill ha en visselblåsartjänst som är trovärdig, effektiv och uppfyller lagstiftningen, men eftersom det finns många olika alternativ på marknaden finns det mycket att ta ställning till. Gör vårt test för att se vilket alternativ som passar er!  Vissa föredrar en...