Utbildning

Interna utredningar

Kursen Interna utredningar vänder sig till företag med behov av att kunna genomföra självständiga utredningar kopplat till interna såväl som externa säkerhetshot riktade mot verksamheten.

Efter avslutad kurs skall deltagarna ha kunskaper för att självständigt kunna genomföra enklare utredningar av säkerhetshot i den egna verksamheten, samt grundläggande juridiska kunskaper vad gäller såväl utredning samt vanligt förekommande brottstyper och juridiska gränsdragningar, som exempelvis när ett ärende bör överlämnas till polis eller andra rättsvårdande myndigheter.

Kursen syftar ej till att ersätta brottsutredningar vilka genomförs av rättsvårdande myndigheter, utan syftar till att identifiera och utreda säkerhetshot mot den egna verksamheten innan brott kunnat konstateras.

Innehåll

  • Juridik. Grundläggande juridik kopplat till interna utredningar av säkerhetshot, exempelvis skydd av individuella rättigheter och lagring av personuppgifter.
  • Utredningsmetodik: Metodik kring insamling, bearbetning och redovisning av utredningsmaterial.
  • Analys: Analys av data i form av exempelvis transaktioner, säkerhetssamtal och motsvarande.
  • Fotodokumentation: Juridik kopplat till fotodokumentation samt praktiskt handhavande.
  • Samtalsmetodik: Grundläggande kunskap och färdigheter för genomförande av exempelvis säkerhetssamtal.

Upplägg

Utbildningen ges under en heldag, alternativt en halvdag, genom en blandning av praktiska och teoretiska inslag där målsättningen är att anpassa innehållet efter deltagarnas erfarenheter och arbetssituation.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. 

Priser

Pris från 1 500 kronor exkl moms per deltagare. Pris och upplägg anpassas utifrån längd på utbildningen och antal deltagare. 

 

Kontakt

Janis Krabu

Email

janis.krabu@crdprotection.com

Mobil

+46 70 648 80 70

Kontor

+46 90 777 900

Andra har också läst

CRD Protection lanserar ny grafisk profil och hemsida

CRD Protection lanserar ny grafisk profil och hemsida

Med tydliga ambitioner om att förenkla säkerhetsarbetet och bidra till en tryggare vardag för fler har CRD Protection förnyat sin visuella profil med hjälp av den prisade designern Olof Rogbrant. Den uppdaterade profilen har nu implementerats i samband med lanseringen...

Kundcase: LF Norrbotten

Kundcase: LF Norrbotten

Varje år begås försäkringsbedrägerier för miljardtals kronor i Sverige, vilket riskerar att drabba ärliga kunder genom höjda premier. Försäkringsbranschen arbetar därför aktivt för att förebygga och utreda dessa ärenden – bland annat med hjälp av CRD Protection. –...

Kundcase: VK Media

Kundcase: VK Media

70 procent av journalisterna har utsatts för förolämpning och nästan var fjärde har hotats under de senaste tre åren, enligt en undersökning från Svenska journalistförbundet. VK Media, som driver flera nyhetsmedier i norra Sverige, ser allvarligt på situationen och...