Utbildning

Leverantörskontroller av svenska företag

Med hjälp av bolagskontroller, eller leverantörskontroller som det också kallas, minskar ni effektivt riskerna för ekonomiska och varumärkesmässiga skador, samtidigt som ni kan känna er trygga med att ni har gjort vad ni har kunnat för att säkerställa att era samarbetspartners uppfyller era högt ställda krav.

Den här utbildningen vänder sig till inköpare, upphandlare och personer i ledande befattningar på företag eller myndigheter som har ett behov av att göra en övergripande granskning av leverantörer eller tänkbara affärspartners som går betydligt djupare och är mer effektivt än de traditionella kontrollerna av exempelvis kreditvärdighet och årsredovisningar.

Kursledaren har mångårig erfarenhet som granskande journalist och delar med sig av en konkret checklista som kan användas för att ni ska kunna se varningssignaler och göra era egna bolagskontroller, även om ni inte har tillgång till avancerade databaser och IT-verktyg.

Innehåll

  • Riskerna vid bristande kontroll. Introduktion i vikten av bolagskontroller och hur svenska företag och myndigheter drabbas.
  • Grunderna i offentlighetsprincipen. Tillgänglig information hos svenska myndigheter och hur begäran om offentliga handlingar fungerar i praktiken.
  • Checklista. 50 varningssignaler på oseriösa bolag – steg för steg.
  • Workshop. Praktiska övningar utifrån deltagarnas erfarenheter.
  • Nästa steg. Hur avvikelser hanteras i praktiken och hur ni hittar rutiner för bolagskontroller i vardagen.

Upplägg

Utbildningen genomförs under en heldag, alternativt halvdag, genom en blandning av praktiska och teoretiska inslag, där målsättningen är att anpassa innehållet efter deltagarnas egna erfarenheter, arbetssituation och specifika case.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

 

Priser

Pris från 1 500 kronor exkl moms per deltagare. Pris och upplägg anpassas utifrån längd på utbildningen och antal deltagare.

Andra har också läst

Peter Nilsson ny vd på CRD Protection

Peter Nilsson ny vd på CRD Protection

Peter Nilsson har utsetts till ny vd på CRD Protection AB. Han har varit operativ chef på bolaget sedan 2019 och tillträdde sin nya roll den 4 april 2023. Peter Nilsson efterträder Janis Krabu, som lämnar vd-posten efter drygt fyra år. Nilsson har en lång karriär...

Ökat behov av trygghetsskapande åtgärder

Ökat behov av trygghetsskapande åtgärder

Nu nära nog dubblar CRD Protection sin personalstyrka. Detta för att kunna möta dagens och framtidens efterfrågan på säkerhetstjänster. – Vi ser en ökning av hot och våld på arbetsplatser och därmed en ökad efterfrågan av trygghetsskapande åtgärder på både...