Utbildning

Leverantörskontroller av svenska företag

Med hjälp av bolagskontroller, eller leverantörskontroller som det också kallas, minskar ni effektivt riskerna för ekonomiska och varumärkesmässiga skador, samtidigt som ni kan känna er trygga med att ni har gjort vad ni har kunnat för att säkerställa att era samarbetspartners uppfyller era högt ställda krav.

Den här utbildningen vänder sig till inköpare, upphandlare och personer i ledande befattningar på företag eller myndigheter som har ett behov av att göra en övergripande granskning av leverantörer eller tänkbara affärspartners som går betydligt djupare och är mer effektivt än de traditionella kontrollerna av exempelvis kreditvärdighet och årsredovisningar.

Kursledaren har mångårig erfarenhet som granskande journalist och delar med sig av en konkret checklista som kan användas för att ni ska kunna se varningssignaler och göra era egna bolagskontroller, även om ni inte har tillgång till avancerade databaser och IT-verktyg.

Innehåll

  • Riskerna vid bristande kontroll. Introduktion i vikten av bolagskontroller och hur svenska företag och myndigheter drabbas.
  • Grunderna i offentlighetsprincipen. Tillgänglig information hos svenska myndigheter och hur begäran om offentliga handlingar fungerar i praktiken.
  • Checklista. 50 varningssignaler på oseriösa bolag – steg för steg.
  • Workshop. Praktiska övningar utifrån deltagarnas erfarenheter.
  • Nästa steg. Hur avvikelser hanteras i praktiken och hur ni hittar rutiner för bolagskontroller i vardagen.

Upplägg

Utbildningen genomförs under en heldag, alternativt halvdag, genom en blandning av praktiska och teoretiska inslag, där målsättningen är att anpassa innehållet efter deltagarnas egna erfarenheter, arbetssituation och specifika case.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

 

Priser

Pris från 1 500 kronor exkl moms per deltagare. Pris och upplägg anpassas utifrån längd på utbildningen och antal deltagare.

Andra har också läst

Köp av visselblåsarfunktion – den kompletta guiden

Köp av visselblåsarfunktion – den kompletta guiden

CRD:s specialister har samlat sina bästa råd i en fullmatad guide om vad ni bör tänka på när ni inför en visselblåsarfunktion som både ska vara effektiv, användarvänlig och anpassad efter den nya lagstiftningen. Fyll i formuläret nedan för att ta del av guiden! Guiden...

Varför ska man göra bakgrundskontroller?

Varför ska man göra bakgrundskontroller?

Frågan i rubriken besvaras enklast genom att titta på vilka risker det finns med att inte göra bakgrundskontroller vid anställningar och nya samarbeten med leverantörer.  De allra flesta medarbetarna är pålitliga och bidrar effektivt till att verksamheten når sina...

Test: Så väljer ni visselblåsarfunktion

Test: Så väljer ni visselblåsarfunktion

Alla vill ha en visselblåsartjänst som är trovärdig, effektiv och uppfyller lagstiftningen, men eftersom det finns många olika alternativ på marknaden finns det mycket att ta ställning till. Gör vårt test för att se vilket alternativ som passar er!  Vissa föredrar en...