Utbildning

Leverantörskontroller av svenska företag

Med hjälp av bolagskontroller, eller leverantörskontroller som det också kallas, minskar ni effektivt riskerna för ekonomiska och varumärkesmässiga skador, samtidigt som ni kan känna er trygga med att ni har gjort vad ni har kunnat för att säkerställa att era samarbetspartners uppfyller era högt ställda krav.

Den här utbildningen vänder sig till inköpare, upphandlare och personer i ledande befattningar på företag eller myndigheter som har ett behov av att göra en övergripande granskning av leverantörer eller tänkbara affärspartners som går betydligt djupare och är mer effektivt än de traditionella kontrollerna av exempelvis kreditvärdighet och årsredovisningar.

Kursledaren har mångårig erfarenhet som granskande journalist och delar med sig av en konkret checklista som kan användas för att ni ska kunna se varningssignaler och göra era egna bolagskontroller, även om ni inte har tillgång till avancerade databaser och IT-verktyg.

Innehåll

  • Riskerna vid bristande kontroll. Introduktion i vikten av bolagskontroller och hur svenska företag och myndigheter drabbas.
  • Grunderna i offentlighetsprincipen. Tillgänglig information hos svenska myndigheter och hur begäran om offentliga handlingar fungerar i praktiken.
  • Checklista. 50 varningssignaler på oseriösa bolag – steg för steg.
  • Workshop. Praktiska övningar utifrån deltagarnas erfarenheter.
  • Nästa steg. Hur avvikelser hanteras i praktiken och hur ni hittar rutiner för bolagskontroller i vardagen.

Upplägg

Utbildningen genomförs under en heldag, alternativt halvdag, genom en blandning av praktiska och teoretiska inslag, där målsättningen är att anpassa innehållet efter deltagarnas egna erfarenheter, arbetssituation och specifika case.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

 

Priser

Pris från 1 500 kronor exkl moms per deltagare. Pris och upplägg anpassas utifrån längd på utbildningen och antal deltagare.

Kontakt

Sven Björkland

Email

sven.bjorkland@crdprotection.com

Mobil

+46 70 330 27 98

Kontor

+46 90 777 900

Andra har också läst

CRD Protection lanserar ny grafisk profil och hemsida

CRD Protection lanserar ny grafisk profil och hemsida

Med tydliga ambitioner om att förenkla säkerhetsarbetet och bidra till en tryggare vardag för fler har CRD Protection förnyat sin visuella profil med hjälp av den prisade designern Olof Rogbrant. Den uppdaterade profilen har nu implementerats i samband med lanseringen...

Kundcase: LF Norrbotten

Kundcase: LF Norrbotten

Varje år begås försäkringsbedrägerier för miljardtals kronor i Sverige, vilket riskerar att drabba ärliga kunder genom höjda premier. Försäkringsbranschen arbetar därför aktivt för att förebygga och utreda dessa ärenden – bland annat med hjälp av CRD Protection. –...

Kundcase: VK Media

Kundcase: VK Media

70 procent av journalisterna har utsatts för förolämpning och nästan var fjärde har hotats under de senaste tre åren, enligt en undersökning från Svenska journalistförbundet. VK Media, som driver flera nyhetsmedier i norra Sverige, ser allvarligt på situationen och...